loader
Dentons lanseaza “Ghidul de investitii in proiecte de energie regenerabila in Europa”, editia 2019

Dentons lanseaza “Ghidul de investitii in proiecte de energie regenerabila in Europa”, editia 2019

In 2018, UE s-a angajat oficial sa atinga o productie energetica, din surse regenerabile, de 32% pana in anul 2030.

Este de notorietate faptul ca Uniunea Europeana a inregistrat un progres important in ceea ce priveste angajamentul de a produce 20% din energie din surse regenerabile pana in 2020. Acum apare la orizont o noua provocare: in 2018, UE s-a angajat oficial sa atinga o productie energetica, din surse regenerabile, de 32% pana in anul 2030.

Cea mai recenta editie a Ghidului realizat de Dentons “Investitii in proiecte de energie regenerabila in Europa” examineaza o industrie a regenerabilelor aflata la rascruce. In cateva jurisdictii, cel putin in ceea ce priveste anumite tehnologii, dezvoltarea de proiecte noi fie a incetinit, fie s-a blocat complet — nu in putine cazuri din cauza suprimarii/reducerii semnificative a fondurilor publice sau a altor piedici legislative. In alte jurisdictii, insa, exista un potential de dezvoltare puternic, iar proiectele bune isi gasesc, in cele din urma, finantarea potrivita. Pe termen lung, insa, raman anumite intrebari cu privire la impactul volumului mare de energie din surse regenerabile variabile asupra sistemului energetic, precum si implicatiile pentru modelul dupa care functioneaza piata energiei electrice, intrebari ale caror raspunsuri abia acum incep sa fie conturate in mod sistematic. Europa beneficiaza, in continuare, de scaderea costurilor tehnologice la nivel global, dar trebuie sa depuna eforturi pentru a mentine interesul si a atrage investitii intr-un sector din ce in ce mai competitiv si globalizat.

“Suntem de parere ca Ghidul nostru traditional privind energia regenerabila, reprezinta un instrument util pentru participantii de pe aceasta piata, deoarece expune principalele motoare dar si obstacole pentru investitii in proiecte de energie regenerabila in 20 de jurisdictii de pe doua continente. Sub rezerva anumitor modificari legislative, piata romaneasca ar putea redeveni atractiva pentru investitori, avand in vedere cantitatea semnificativa de surse de energie regenerabila disponibila,” a spus Claudiu Munteanu-Jipescu, partener si coordonatorul practicii de energie, Dentons Bucuresti.

Descarcati “Ghidul de investitii in proiecte de energie regenerabila in Europa”. Acesta trateaza principalele schimbari in reglementarea proiectelor de energie regenerabila si furnizeaza o imagine de ansamblu asupra potentialului acestui sector in 20 de jurisdictii din Europa si Asia Centrala.

Ghidul a fost realizat de Dentons in colaborare cu RECHARGE, sursa globala de stiri si informatii din sectorul energiei regenerabile.

Autori

foto
DENTONS EUROPE - ZIZZI-CARADJA SI ASOCIATII - SPRL