loader
Deloitte: Tax & Legal  Alert

Deloitte: Tax & Legal Alert

Atestatele de comercializare angro sau en detail de produse energetice isi vor pierde valabilitatea de la 1 februarie 2019

Operatorii economici care comercializeaza produse energetice (benzine, motorina, petrol lampant, GPL si biocombustibili) in sistem angro sau en detail care doresc sa-si continue activitatea dupa 31 ianuarie 2019, trebuie sa depuna o noua cerere de autorizare conform noilor conditii prevazute de Ordinul nr. 3236/2018 al presedintelui ANAF.

Atestatele de comercializare angro sau en detail de produse energetice isi vor pierde valabilitatea de la 1 februarie 2019.

Potrivit noului Ordin al ANAF, operatorii economici care intentioneaza sa comercializeze produse energetice angro sau en detail trebuie sa depuna o noua cerere de inregistrare la autoritatea vamala teritoriala in acord cu noua procedura, pana la data de 1 februarie 2019.

Atestatele de comercializare obtinute anterior in baza Ordinului nr. 1849/2016 isi vor pierde valabilitatea.

Noile prevederi contin doua exceptii de la necesitatea detinerii de spatii de depozitare in cazul a doua categorii de operatorii economici care comercializeaza angro produse energetice, si anume:

  • operatorii economici care comercializeaza produse energetice in baza cardurilor de combustibil catre consumatorii finali;
  • operatorii economici afiliati ai operatorilor economici autorizati ca antrepozitari autorizati, destinatari inregistrati sau care detin atestat de comercializare angro de produse energetice si care comercializeaza produse energetice din locatiile autorizate ale operatorilor economici cu care sunt afiliati.

Ce inseamna acest lucru pentru dumneavoastra ?

In cazul in care desfasurati activitati de tipul celor mai sus mentionate, va recomandam ca pana la 1 februarie 2019 sa depuneti cererile de autorizare la autoritatea vamala competenta conform noilor conditii.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL