loader
Centrul de Medicina Functionala si Integrativa Secom isi extinde portofoliul  cu un nou serviciu de nutritie functionala

Centrul de Medicina Functionala si Integrativa Secom isi extinde portofoliul cu un nou serviciu de nutritie functionala

Centrul de Medicina Functionala si Integrativa Secom, primul Centru care a aplicat in premiera in Romania conceptul de medicina integrativa, lanseaza serviciul de nutritie functionala, in scopul prevenirii si reducerii cauzelor si a manifestarilor bolilor societatii moderne.

Medicina functionala si integrativa, recunoscuta drept medicina viitorului trateaza bolnavul, nu boala acestuia, fiind centrata pe pacient si pe cauza afectiunii, avand convingerea ca fiecare pacient este unic si ca nu exista tratamente standard.

Acest tip de asistenta medicala se bazeaza pe analiza holistica a pacientului (istoricul medical, factorii genetici, emotionali, mentali, de mediu si sociali, stilul de viata, regimul alimentar), pe identificarea dezechilibrelor, a cauzelor bolilor si pe elaborarea de tratamente naturale personalizate, integrate altor tratamente urmate de pacient.

Medicina functionala si integrativa stabileste o relatie de parteneriat terapeutic intre pacient si medic si este orientata si catre preventie, incurajand pacientii sa adopte o atitudine proactiva si sa-si dezvolte obiceiuri sanatoase pentru mentinerea calitatii bune a vietii.

Centrul de Medicina Functionala si Integrativa Secom sustine de peste 17 ani sanatatea romanilor prin programe de fitoterapie stiintifica elaborate pe baza principiilor medicinei functionale si integrative, 18 000 de pacienti inregistrand rezultate favorabile in urma tratamentelor complementare recomandate de echipa medicala.

Incepand din 2019, Centrul Secom ofera pacientilor sai si serviciul de nutritie functionala si integrativa, o componenta importanta a medicinei functionale care, prin alimentele si nutrientii introdusi in mod personalizat in dieta, poate preveni, diminua sau chiar trata afectiuni diverse si poate sustine un stil de viata sanatos.

Am ajuns intr-un punct al dezvoltarii civilizatiei in care reevaluam relatia pe care o avem cu alimentele, punand din nou accentul pe rolul esential pe care nutritia il are in mentinerea sau redobandirea starii de sanatate. Aceasta schimbare de perspectiva este sustinuta de studii recente care au demonstrat ca alimentatia nesanatoasa este o cauza majora a bolilor societatii moderne precum obezitatea, diabetul zaharat tip 2, bolile cardiovasculare, cancerul, osteoporoza. Prin noul serviciu de nutritie functionala din cadrul Centrulului Secom ne propunem sa imbunatatim sanatatea pacientilor nostri prin oferirea unor programe de nutritie personalizate, masurabile, realiste, usor de urmat, integrate stilului propriu de viata. Vorbim de schimbarea unor obiceiuri mici, dar care pe termen lung pot avea efecte pozitive uriase, care pot chiar salva vieti,” a declarat Andrei Costea, Managing Partner al Centrului de Medicina Functionala si Integrativa Secom.

Consultanta nutritionala se desfasoara la Centrul de Medicina Functionala si Integrativa Secom in etape interconectate si are ca rezultat mai mult decat un plan alimentar sau o dieta standardizata. Programele de nutritie sunt individualizate, elaborate pe criterii stiintifice, flexibile si asigura bucuria de a manca, fara calcule complicate de calorii, fara sentimente de vinovatie fata de eventualele abateri de la recomandarile primite. Daca este necesar, aceste programe pot fi asociate cu tratamente naturale personalizate pentru abordarea afectiunilor prezente si pentru a reduce riscul de aparitie a unor deficiente nutritionale.

Programele de nutritie elaborate la Centrul Secom se adreseaza persoanelor care doresc atingerea si mentinerea greutatii corporale optime, celor cu afectiuni acute sau cronice, dar si persoanelor care doresc sa adopte un comportament responsabil fata de propriul organism pentru a-si mentine sanatatea si vitalitatea.

Principalele atuuri ale Centrului Secom sunt experienta de peste 17 ani in practicarea fitoterapiei stiintifice, peste 18 000 de pacienti cu evolutii pozitive sub tratamentele naturale recomandate si echipa de experti in medicina functionala si integrativa. Echipa Centrului Secom este alcatuita din profesionisti care nu ofera doar servicii medicale de calitate, ci mai mult decat atat, ofera timp, atentie, disponibilitate de a asculta si de a oferi raspunsuri cu empatie si respect fata de pacient.

“La Centrul de Medicina Functionala si Integrativa Secom acordam o atentie deosebita construirii unei relatii de parteneriat intre pacient si echipa medicala, relatie esentiala in procesul de vindecare. Astfel, acordam pacientului timpul necesar pentru a-i raspunde la intrebari, pentru a-i explica intr-un mod usor de inteles rezultatele testelor medicale, pentru a-si intelege starea de sanatate, cauzele si riscurile de aparitie a afectiunilor, scopul si beneficiile tratamentelor naturale recomandate. Preocuparea noastra principala este sa ne asiguram ca fiecare pacient al Centrului Secom este mai informat, mai increzator si mai hotarat sa traiasca sanatos.” a adaugat Andrei Costea.

Mai multe detalii despre portofoliul complet de servicii al Centrului de Medicina Functionala si Integrativa Secom, inclusiv despre noul serviciu de nutritie functionala si gasiti pe https://www.secom.ro/centru-de-medicina-integrativa/.

Autori

foto
SECOM HEALTHCARE SRL