loader
Actiunile iHunt, primul retailer online listat la Bursa de Valori Bucuresti, au intrat marti la tranzactionare

Actiunile iHunt, primul retailer online listat la Bursa de Valori Bucuresti, au intrat marti la tranzactionare

Potrivit AGERPRES, actiunile companiei iHunt, primul retailer online si producator de telefoane mobile listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), au intrat marti dimineata la tranzactionare pe piata AeRO a bursei.

Compania iHunt Technology Import Export Ploiesti este producator de telefoane mobile, dar si importator de telefoane din China, cu o cifra de afaceri estimata la peste 26 de milioane de lei.

Directorul iHunt, Cezar Stroe, considera ca listarea companiei la BVB va creste increderea in acest brand. "Astazi, iHunt devine primul magazin online si primul brand de telefoane mobile si de electronice listat pe Bursa de Valori Bucuresti. De ce am facut acest lucru? Bineinteles vrem sa beneficiem de avantajele pe care Bursa de Valori le ofera pe piata si anume dorim sa fim cat mai vizibili si prin asta putem sa atragem si parteneri strategici viitori. Sa nu uitam de increderea in brand, care automat creste, inclusiv a partenerilor actuali, viitori si chiar a utilizatorilor finali. In acest moment, iHunt este cunoscut ca un brand de telefoane mobile si este lider de piata pe telefoane mobile din gama rezistenta. Bineinteles, avem o mare cota din piata si pe telefoanele mobile ultra-accesibile", a afirmat directorul iHunt.


Acesta a amintit ca ponderea produselor proprii aduce companiei venituri mai mari decat vanzarea telefoanelor importate.

"Povestea iHunt a inceput in 2015, atunci eram distribuitori de telefoane mobile din China, dar ne-am dorit, bineinteles, de la inceput sa avem brandul nostru, sa vindem produse iHunt si nu ale altor branduri. Acest lucru a fost posibil in 2017, cand am avut primul telefon iHunt si la sfarsitul acelui an am avut o pondere din totalul vanzarilor din 2017 de 20% a produselor iHunt. Acest lucru ne-a dat incredere in noi si am continuat aceeasi strategie si in 2018, mult mai agresiv, astfel ca aceasta pondere s-a transformat in 80%. Practic, clientii au preferat sa cumpere telefoanele iHunt in detrimentul altor branduri. Tot in 2018 am intrat in programul 'Made in Romania' al Bursei de Valori Bucuresti, alaturi de alte 200 de companii, si am fost placut surprinsi sa fim selectati de juriu intre primele 50, adica intre semifinaliste", a comentat Cezar Stroe.

AGERPRES/(A - autor: George Coman, editor: Oana Tilica, editor online: Gabriela Badea)

Autori

foto
WESTSILVANIA PRODCOM SRL